روانشناسی بالینی
A . تغذیه
B . کنترل وزن و رژیم غذایی
C . ورزش
D . ایمنی و خطرات آن
A) تغذیه:
1. اجزاء مواد غذایی
2. تغذیه و سلامتی
B) کنترل وزن و رژیم غذایی:
1. اضافه وزن و چاقی
2. رژیم گرفتن و درمان چاقی
3. بی اشتهایی عصبی و جوع عصبی
A) تغــذیــه
اجزاء مواد غذایی:
1-آب
2- مواد مغذی:
الف )کربو هیدرات ها:
- قندهای ساده (گلوکز فروکتوز)
- قندهای پیچیده(ساکاروز لاکتوز نشاسته)
ب) لیپید ها:
- چربی های اشباع شده
- چربی های اشباع نشده
- کلسترول
ج) پروتین ( اسیدهای آمینه )
د) ویتامین ها ( A,D,E,K,--B,C)
ه) مواد معدنی ( کلسیم –فسفر – پتاسیم – سدیم – آهن....)
3- فیبرها
گروهای مواد غذایی:
1- گروه نان
2-گروه میوها وسبزیها
3-گروه شیر
4-گروه گوشتها
5- گروه شیرینیها چربیها
2- تغذیه و سلامتی:
الف) رژ یم غذایی و تصلب شرایین
ب) کلسترول ، عامل رسوب چربیها در رگهای خون:
انواع لیپو پروتیین – پروتیین حامل کلسترول:
1- لیپو پروتیین با چگالی پایین(LDL)
2- لیپو پروتیین با چگالی بسیار پایین(VDLD)
3- لیپو پروتیین با چگالی بالا (HDL)
ج) غلظت کلسترول :
1- عوامل ارثی و ذاتی
2- شیوه زندگی رزیم غذایی
د) رژیم و فشار خون بالا:
- سدیم ، عامل اصلی فشار خون(1100-3300 میلی گرم)
- گوشت وغذاهای فراوری شده
ه) رژیم غذایی و سرطان:
1- غذاهای پر چربی و فیبر کم = سرطان زا
2- غذاهای ضد سرطان :غلات - سبزیها - میوها -ویتامین های A,C,E
3- مداخله در سرطان
B.کنترل وزن و رژیم غذایی:
1- علل چاقی و کنترل وزن:
علل زیستی و ارثی:
1- میزان سوخت و ساز
2- مشکلات غدد
3 - عوامل موروثی
4 - نظریه نقطه تثبیت
5 - نقش هیپوتالاموس
6- نقش انسولین
2- اضافه وزن وسلامتی:
الف )تاثیر اضافه وزن بر سلامتی
ب)پیشگیری از اضافه وزن(پیشگیری باید از کودکی شروع شود )
روشهای پیشگیری: الف)رژیم گرفتن
ب) ورزش و فعالیت بدنی
ج) فنون رفتاری
د)فنون پزشکی
3- بی اشتهایی عصبی و جوع
C.ورزش:
1-اثرات سلامت بخش ورزش:
الف)کاهش فشار عصبی و اضطراب و افسردگی
ب) افزایش اعتماد به نفس و دید مثبت نسبت به خود
ج) ترشح آندروفین
2-تاثیر بر سلامتی:
الف) در کودکی و پیری
ب)افزایش سلامتی و طول عمر
ج)کاهش بیمایهای قلبی وعروقی
د)کاهش سرطان
D .ایمــــنی:
- حوادث و مرگ و میر
- برنامه های افزایش ایمنی
نوشتن دیدگاه